Vastasyntyneen kuvaus

Suloinen pieni vauva, mikä ihanin kuvauskohde. Vastasyntyneen kuvaus on ehdottomasti yksi lempikuvauksistani. Pienet sormet, pienet varpaat ja suppu suu. Vastasyntyneen kuvaus tehdään vauvan ehdoilla ja vauvan hyvinvointi sekä turvallisuus ovat kuvauksessa tärkeintä. Jos vauva kaipaa kesken kuvauksen maitoa tai vaipanvaihtoa, se tehdään ja sitten kuvausta voidaan taas jatkaa.

Toteutan vastasyntyneen kuvauksia pääasiassa lifestyle-tyyppisesti asiakkaan kotona. Kesällä voin kuvata vastasyntyneitä myös studiollani (talvella studioni on liian viileä näin pienille vauvoille). Lifestyle-kuvauksissa koko perhe on vahvasti läsnä, eikä vauvaa varsinaisesti asetella kuvia varten. Vauvaa kuvataan yhdessä perheen kanssa, mutta myös yksin. 

Paras aika kuvaukselle olisi kun vauva on 1-2 viikkoa vanha. Kuvausaika on siis hyvä varata jo ennen vauvan syntymää lasketun ajan mukaan. Kun vauva syntyy, sovitaan tarkempi kuvausaika. Jos vauva syntyy paljon ennen tai jälkeen lasketun ajan, niin kuvausaikaa voidaan muuttaa sen mukaan.

Lifestylekuvaukseen kuvauspaikaksi sopii oma koti, siellä on tuttua ja turvallista – kaikki tarpeellinen lähellä. Suosin vastasyntyneen lifestylekuvauksessa luonnonvaloa. Kuvausta varten on siis hyvä varata sopivaa tilaa isojen ikkunoiden vierestä esim. olo- tai makuuhuoneesta. Kuvausaika on 1-2 tuntia, josta varsinaiseen kuvaamiseen on varattu aikaa noin tunti. Kuvauksessa ei kuitenkaan pidetä kiirettä, vaan edetään vauvan ehdoilla, sen vuoksi kuvausaika on pidempi kuin muissa kuvauksissa.